Miša Čermak

misa (1)

21 let živi naš SGS, dosegel je mednarodno priznano polnoletnost, a aktivnega krojenja naših boljših, bolj profesionalnih glasbenih poti in boljših razmer za delo, še ni dosegel. Ker smo zaspali. Zaspala sta oba glasbena sindikata, v teh desetletjih so se razmere za delo glasbenikov drastično poslabšale na vseh porročjih delovanja. Prodaja nosilcev zvoka je v  desetih letih padla za 83%; število koncertov znanih izvajalcev je padlo za približno 40%; glasbenim izvalacem se razdeli le drobtinica pobranega denarja; delež predvajanja slovenske glasbe v medijih je na drastično nizki ravni; povzročena škoda slovenskim glasbenim ustvarjalcem je velika: dokumenti kažejo, da več kot 4 MILIJONE evrov!

Kam gre denar? Kdo služi na račun slovenskih ustvarjalcev in zakaj? Čigavi interesi krojijo slovensko glasbeno pot?

S temi vprašanji in rešitvami se ukvarja SGS. Zanima nas, kaj se dogaja z denarjem, kako tečejo njegovi tokovi in kaj se dogaja z zakoni ter v čigavem interesu.

200 članom SGS torej namesto torte in pihanja svečk ponujamo novo vlogo: zbudimo se iz otopelosti in brezbrižnosti. Dve desetletji zaspanosti sta dokazali, da se nič ne uredi samo od sebe. Tudi to je ustvarjalnost, tista ustvarjalnost, v kateri ni prostora za miselnost, češ, se bo že uredilo, nima smisla, ker ne moremo nič narediti. Ni res, skupaj in enotni smo močni in glasni! Gre za našo prihodnost, za naša delovna mesta, za naše ‘pokojnine’!

Postani aktiven, gre za nas!

0 komentarjev “Miša Čermak”