Zakaj postati član?

Sindikat je možnost in priložnost spremeniti (glasbeni) svet na bolje!

Po več kot dvajsetih letih delovanja, po vedno slabših pogojih igranja in plačilih, mizerni izdaji plošč, po tem, ko se na radijskih postajah vrti vse manj naše, slovenske avtorske glasbe, je čas, da postanemo aktivni. Kajti tarnanje ne pomaga. Ne pomaga niti sprijaznjenje s stanje in/ali upanje, da bo nekoč bolje. Brez naše želje, brez našega aktivnega in zavestnega delovanja, opozarjanja na slabe zakone in aktivnim delovanjem za spremembo zakonov in njihovih škodljivih členov, ki naš položaj slabšajo iz leto v leto, se ne bo spremenilo nič.

Zato se moramo aktivno združiti v čim večjem številu!

Če smo združeni, smo močni, ne da se nas preslišati, ne da se nas spregledati. Če smo glasni in odločni in povezani, lahko dosežemo boljše pogoje dela; z bolj pravično zakonodajo lahko poskrbimo, da bomo živeli od svojega dela, kajti od pokojnin se ne bo dalo; lahko dobimo pravno pomoč, ko se zaplete z izplačili ‘tezg’, s honorarji, s kritičnimi besedami, ki jih izrekamo zato, ker nismo primerno zaščiteni; lahko se izobražujemo, lahko prepričujemo zakonodajalce in politiko, lahko smo strokovno kritični. Lahko končno POSKRBIMO ZASE.

Letna članarina je samo 20 evrov. In že sedaj nas je 200. Če nas bo še več, če pridobimo še donacije, bomo lahko uresničevali več od naštetega, lahko bomo pomagali članom, ki se bodo znašli v  stiski. Saj stisko poznamo vsi, kajne? Ne le denarno…

Povedano natančneje in bolj uradno: Člani sindikata smo torej deležni pravne pomoči za uravnavanje svojih raznovrstnih delovnih razmerij in pravic. Imamo pravico voliti in biti izvoljeni v organe sindikata. Uživamo sindikalno varstvo, če bi bili zaradi uresničevanja sindikalne politike in ciljev postavljeni v neenakopraven ali za nas neugoden položaj. Obveščeni smo o možnostih sindikalnega izobraževanja in lahko se vključimo v razne oblike sindikalnega boja. Znotraj sindikata lahko delujemo v smeri uresničevanja svojih in/ali skupnih interesov.

Toda sindikat je mnogo več kot to: je pogovor s kolegi, izmenjava koristnih informacij, rama za jokanje, ko se zdi svet narobe postavljen, prostor za druženje in mini koncerte, predstavite komada ali dveh, morda, tako sanjamo, tudi prostor za vaje, ustvarjalno sodelovanje, kresanje idej, kreativnost, prostovoljstvo, učeje mladih, mentorstvo… Možnosti omejuje samo domišljija!

Zato, glasbenik, glasbenica, kolegica, kolega, postani član sindikata!

P.s.: Saj tistih 20 evrov premoreš? In nekaj volje za ustvarjanje lepšega življenja tebe in nas vseh tudi, kajne?